Pomozimo Japanu

Sponzori

Grad Osijek

Županija Osječko-baranjska

Osječka pivovara

Claritas

Maraska

Techno

judoklubmladostosijek_6mj_2013.jpg

Rezultati - GRAND PRIX ITALIJE, PORDENONE

GRAND PRIX ITALIJE, PORDENONE

13.04.2013. održan je Grand Prix Italije koji je ujedno izborni turnir za talijansku judo Kata reprezentaciju za Europsko prvenstvo, koje će se ove godine održati na Malti, te svjetsko prvenstvo koje će se održati u Kyotu u Japanu. Talijani su dominirali na cijelom turniru, a sudjelovalo je 68 parova iz 8 zemalja.

  • Par Furchi-Battorti s osvojenih 444 bodova bio je prvi u Nage no kati.
  • U Katame no kati prvo mjesto osvojio je par Fregnan-Moregola s 460 bodova.

  • U Kime no kati pobijedili su Rocco i Costano s 560 bodova. Članice judo kluba Mladost i hrvatske kata reprezentativke Jelena Vuković i Katarina Potnek su zauzevši 4. mjesto u kvalifikacijama ostale korak do finala sa 510 bodova što je vrlo dobar rezultat jer su u svojoj skupini imale par De Cerce-Padovan, višestruke europske prvake i svjetske viceprvake.
  • Drugi hrvatski par Zoran Grba i Sandra Uršičić, nakon izvedbe Ju no kate s 419 bodova, bili su prvi u kvalifikacijama, ali su u finalu osvojili 6. mjesto. Prvo mjesto je osvojio par Gavin-Enriore.
  • U kati Kodokan Goshin jutsu najbolji je bio par Cala-Polo s 583 boda.

 

14.04.2013. – 6. EUROPSKI KATA TURNIR, PORDENONE

Drugi dan održan je EJU kata turnir na kojem je nastupilo 29 ponajboljih europskih judo kata parova.

  • Hrvatske predstavnice Jelena Vuković i Katarina Potnek plasirale su se na 5. mjesto uz pohvalu IJF supervizora za kate Piera Comina o uočljivom napretku u izvedbi kate.
  • U Ju no kati su naši predstavnici Zoran Grba i Sandra Uršičić s osvojenih 417 bodova osvojili 1. mjesto, tako da smo prvi puta na ovako visokoj razini natjecanja u judo katama slušali i hrvatsku himnu.

Za vrijeme turnira održavali su se i ispiti za međunarodne kata suce tako da su Slaviša Bradić iz Rijeke i Igor Janković iz Dubrovnika položili ispite i postali međunarodni kata suci.

 

pordenone 1
pordenone 1
pordenone 2
 

Najnovije vijesti

Najčitanije