Pomozimo Japanu

Sponzori

Grad Osijek

Županija Osječko-baranjska

Osječka pivovara

Claritas

Maraska

Techno

potnek_10mj_2015a.jpg

Rezultati - Svjetsko prvenstvo u katama

 

SVJETSKO PRVENSTVO U KATAMA

REZULTATI  NATJECATELJA JUDO KLUBA „MLADOST“ OSIJEK
Mjesto: Kyoto, Japan
Broj država: 34

Od 19.-20.10.2013. u Kyotu (JAPAN) održano je Svjetsko prvenstvo u katama na kojem su nastupili judo majstori iz 34 zemlje.  Hrvatsku su predstavljale članice Judo kluba Mladost Osijek i hrvatske kata reprezentativke Jelena Vuković i Katarina Potnek te Zoran Grba i Sandra Uršičić iz Judo kluba Rijeka.

Jelena i Katarina su se u kvalifikacijama sa 490 bodova plasirale na odlično 6. mjesto u A skupini izvodeći Kime no katu (prva 3 para idu u finale). Zanimljivo je da su Jelena i Katarina bile jedini ženski par na SP koji je izvodio kime no katu (kata se izvodi s imitacijom japanskog mača i noža) što je izazvalo veliku zainteresiranost ostalih predstavnika i japanske publike.

Dobrim nastupom u toj jakoj konkurenciji, naše natjecateljice su se u  konačnici plasirale na 13. mjesto i time iza sebe ostavile i neke zemlje sa puno iskusnijim natjecateljima poput Canade,Belgije, Nizozemske, Singapura i dr.

Do ove razine natjecanja i plasmana na Svjetskom prvenstvu naše natjecateljice došle su uz dugogodišnji rad sa trenerom Željkom Damjanićem, prof. koji ih je godinama, prenoseći svoje znanje, pripremao za natjecanje na kojem nastupaju samo majstori juda. U posljednje vrijeme, puno im je u tome pomagao i supervizor Svjetske judo federacije Piero Comino iz Italije.

Zoran Grba i Sandra Uršičić su se izvodeći Ju no katu u kvalifikacijama plasirali na 4.mjesto što im je u konačnici donijelo plasman na odlično 7. mjesto.

Hrvatski kata tim su osim natjecatelja/ica Jelene Vuković, Katarine Potnek, Sandre Uršičić, Zorana Grbe pratili Slaviša Bradić i Igor Janković (međunarodni kata suci) te Karlo Lacković (nacionalini kata sudac). Tijekom boravka u Japanu posjetili su, između ostalog, Kodokan- Judo Institut u Tokiju, grob judo osnivača Jigora Kana, hram Eisho-Ji  gdje je počela judo priča što je ovo putovanje učinilo još posebnijim.

 

budo centar kyoto
budo centar kyoto
kime no kata 1
kime no kata-rezultati
kodokan
kodokan 1

 

 

 

Najnovije vijesti

Najčitanije